ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Trump este dispus să ia din nou o acțiune militară în Siria

trump-army
trump-army

Donald Trump este dispus să ia din nou măsuri în Siria, dar speră că nu va trebui. 
SUA se pregătește să retragă trupe, care Pompeo spune că va merge mai departe, în ciuda criticii.
Vorbind în Cairo ca parte a unui turneu din Orientul Mijlociu, Pompeo a declarat că SUA este încă deschisă la intervenție în Siria.


Pompeo
Pompeo

Când America se retrage, urmează haosul", a spus Pompeo. "America nu se va retrage până când lupta terorismului nu sa terminat". 
Trump a declarat că IS (ISIS / ISIL) a fost înfrântă, iar misiunea SUA în Siria a avut loc în decembrie și a anunțat că aproximativ 2.000 de trupe americane ar fi aduse acasă.
Retragerea din conflicte străine a fost una dintre promisiunile principale de campanie ale Trump, dar anunțul a șocat totuși majoritatea instituțiilor și mijloacelor de informare din Washington.


white house
white house

Pompeo a dat un ton similar unui mesaj similar joi, declarând că Statele Unite vor continua să facă avioane în Siria în funcție de necesități și nu vor abandona în totalitate regiunea până când nu se va realiza "desființarea completă a amenințării ISIS" .


ISIS
ISIS

Pompeo a promis, de asemenea, bombardamentele continue din Yemen, care a fost lovit de atacurile din SUA și Arabia Saudită din 2015.El a declarat, de asemenea, că niciun ajutor străin nu va fi acordat Siriei până când forțele iraniene nu se vor retrage definitiv din țară.
Chiar și în cadrul administrației Trump, oficialii cheie au căutat să atenueze anunțul lui Trump.
Iranul este unul dintre cei mai mari susținători ai președintelui sirian Bashar al-Assad. Finanțează și procură de arme din țară pentru a lupta în războiul civil în numele său.
John Bolton
John Bolton

Consilierul pentru securitatea națională, John Bolton, a declarat că retragerea va avea loc numai după ce Statele Unite ar fi elaborat un plan de urgență cu aliații săi din regiune pentru a proteja luptătorii kurzi din Siria de forțele turcești,și pentru a conține influența iraniană în țara afectată de război.mai scrie stirile ovishow intrun comunicat de presa straina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu