ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Ministerul de Externe al Rusiei se plânge că interogarea unui editor web la un aeroport din SUA arată că autoritățile persecută jurnaliștii ruși.

Alexander Malkevich, redactorul site-ului USA Really, a fost reținut și pus sub semnul întrebării pentru câteva ore vineri la un aeroport din Washington și a spus că site-ul său trebuie să se înregistreze în SUA ca agent străin. 
Alexander Malkevich fby
Alexander Malkevich fby 

Site-ul este finanțat de sponsorii "fabrica de troll" din Rusia acuzați de interferențe în votul din 2016 din SUA. 
Alexander Malkevich
Alexander Malkevich

Malkevich a fost eliberat și a călătorit la Paris, potrivit agenției de stat RIA-Novosti. O declarație a ministerului, duminică, a declarat că incidentul a fost "dovada campaniei de presiune exercitate de autoritățile americane nu numai asupra presei ruse, ci asupra oricărei opinii independente despre Statele Unite".


Agenții au căutat bagajele lui Malkevich și l-au interogat aproximativ o jumătate de oră. Ei au sugerat că ar fi trebuit să coopereze mai bine cu ei, a povestit el. La inceput, agentii au incercat sa faca parte din activitatile site-ului american Really, pe care Malkevich il asteapta, si sa lege jurnalistul de presupusa interventie ruseasca in alegerile din 2016 din SUA.

El a descris întrebarea ca fiind " foarte amuzantă", mai ales cea de-a doua, în care FBI se întreba dacă este agent de informații militare (GRU) și a pus alte întrebări care reflectau mituri despre Rusia care sunt alimentate de mass-media occidentală. În cele din urmă, sa constatat că scopul acestui incident a fost acela de a anunța jurnalistul că SUA ar putea fi obligată să se înregistreze ca agent străin. După interogatoriu, lui Malkevich i sa permis să părăsească SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu