ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Care este cheia pentru a observa dacă cineva nu spune adevărul

Testul utilizează camere cu infraroșu pentru a detecta modelele de căldură și fluxul sanguin în organism.

Într-o descoperire care are asemănări izbitoare cu basmul Pinocchio, boffinii au creat detectorul de minciună "cel mai precis" după ce au aflat că nasul deține cheia pentru a observa dacă cineva nu spune adevărul. 


poligraf
Care este cheia pentru a observa dacă cineva nu spune adevărul

Când cineva se află, temperatura vârfului nasului scade cu până la 1,2 ° C, în timp ce cea a frunții crește cu până la 1,5 ° C. Motivul acestui fenomen ciudat este că minciuna provoacă anxietate, care se manifestă în temperatura nasului. Cu cât este mai mare diferența dintre nas și frunte, cu atât este mai probabil ca persoana să fie mincinoasă.


Acest lucru ne determină o încărcătură cognitivă sau o cerere puternică de control atențional care are ca rezultat o creștere a temperaturii frunții ... a minți că trebuie să gândiți și de aceea temperatura frunții crește, dar suntem nervoși, ceva care determină o scădere a temperaturii nasului.


Cercetatorii au profitat de acest lucru pentru a crea un test de detectare a minciunilor folosind aparate foto infrarosu care detecteaza modelele de caldura si fluxul de sange in organism. Studiul a cerut participanților să facă un telefon unui iubit, în care trebuia să le spună o minciună plină de sens, cum că au văzut un actor celebru.


Între timp, grupul de control trebuia să facă altă chemare similară, însă au fost afișate imagini neplăcute pe ecranul unui computer și trebuia să le descrie.

În ambele cazuri, circumstanțele au provocat anxietate, dar în grupul experimental există așa-numitul" efect Pinocchio "pe nas și efectul" efortului mental "pe frunte, ceea ce ne permite să monitorizăm minciuna", explică Gomez Milano.

Oamenii de stiinta spun ca metoda lor ofera un nivel de precizie de 80%, facandu-l cu 10% mai fiabil decat celebrul test poligrafic. Ei sunt atât de încrezători în încercarea lor că au declarat că sunt "cea mai corectă" modalitate de a spune dacă cineva minte.
www.c.i.a.gov.Ubdate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu