ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Rusia cere ca națiunile din UE să nu devină complici în crimele de război

Rusia cere ca națiunile din UE să nu devină complici în crimele de război ucrainene

Reprezentantul Rusiei la OSCE a cerut națiunilor europene să înceteze să susțină operațiunile "naționaliste, inumane și criminale" ale Ucrainei împotriva republicilor din Donbass, menționând exemple de încălcări ale armistițiului pro-Kiev. " Facem apel la toate statele membre ale OSCE [Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa] să nu devină complici în crimele de război ale regimului de la Kiev, să nu provoace un conflict militar dezastruos în centrul Europei ", reprezentantul permanent al Rusiei la organizație , A declarat Aleksandr Lukashevich, la întâlnirea Consiliului Permanent al OSCE de la Viena, Austria.
Senatorii ruși dau vina pe Occident pentru agresiunea împotriva Ucrainei în noua adresă
Senatorii ruși dau vina pe Occident pentru agresiunea împotriva Ucrainei în noua adresă

Diplomatul rus a adăugat că așa-numita "operațiune de combatere a terorismului" împotriva republicilor autoproclamate din Lugansk și Donetsk a fost o cascadorie naționalistă cu obiective inumane și mijloace criminale de a le atinge.
Vladimir putin presedintele rusiei
Vladimir putin presedintele rusiei

Lukașevici a mai spus că schimbarea formatului operațiunii, planificată de autoritățile ucrainene, nu va duce la pace. " Acest prognostic este confirmat de retorica din ce în ce mai beligerantă, livrări suplimentare de arme importate către forțele militare ucrainene, sosirea instructorilor militari occidentali la Donbass ", a spus el. " De asemenea, avertizăm Kievul împotriva încercărilor de a repeta escapadele militare din 2014 și 2015 ", a spus Lukashevich. Reprezentantul a spus consiliului că observatorii OSCE au confirmat rapoartele despre forțele pro-Kiev care încalcă încetarea focului și alte puncte ale așa-numitelor acorduri Minsk - planul de soluționare pașnică făcută cu participarea Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței mai scrie stirile ovishow intr-un comunicat de presa straina

El a menționat capturarea de noi teritorii și construirea de noi instalații defensive și de noi câmpuri minate create de militari ucraineni în mai multe raioane ale Donbass. O astfel de strategie a forțelor pro-Kiev ar duce la noi victime civile, a menționat Lukașevici. 
eu army
EU  Army

Potrivit monitorilor, cinci civili au fost uciși și încă 24 au fost răniți ca rezultat al raidurilor de artilerie ucrainene din aprilie.

Într-o dezvoltare separată, agenția rusă pentru combaterea criminalității grave, Comitetul de Investigații, a demarat două noi dosare penale împotriva militarilor ucraineni care au ordonat și executat raiduri recente artilerie asupra instalațiilor civile din Republica Donetsk. Cazurile au fost inițiate cu privire la utilizarea mijloacelor interzise și a metodelor de război - o infracțiune care poate suporta până la 20 de ani de închisoare în temeiul legilor rusești.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigații Svetlana Petrenko a declarat reporterilor, vineri, că colegii ei au fost investighează incidentul în care o coajă de artilerie de la un tun ucrainean a lovit-o clădire rezidențială, omorând doi oameni; precum și un alt incident în care o mașină a fost distrusă și un civil a fost ucis de focul de artilerie. " Așa cum sa întâmplat deja, motivul principal al acestor crime a fost ura politico-ideologică a gărzii ucrainene și a gărzii naționale, cauzată de refuzul oamenilor Donbass de a recunoaște actualul regim al Kievului ca fiind legitim și de dorința de a-și stabili propriile unitățile administrativ-teritoriale ", a declarat oficialul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu