ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Gennady Yakovitsky

Execuțiile secrete din "ultima dictatură"

Timp de zece luni petrecuți pe moarte, Ghenadie Yakovitsky nu a putut să-și dea seama dacă ziua sau noaptea era lumina slabă, care strălucea prin capacul de protecție de pe fereastra celulei, unde luminile albe rămăseseră chiar și în timp ce dormea. Era ușor de pierdut simțul timpului scrie stirile ovishow intrun comunicat de presa straina
Captura de imagine Gennady Yakovitsky a fost acuzată de uciderea partenerului său de 35 de ani în timpul unui argument
Captura de imagine Gennady Yakovitsky a fost acuzat de uciderea partenerului său de 35 de ani în timpul unui argument

El era ținut izolat, orice plimbare în aer liber era interzisă. Vizitele au fost strict controlate și, în afară de avocați, numai rudele apropiate i-au permis să-l vadă, o dată pe lună. În acele zile, Yakovitsky ar fi luat din celulă și ar fi escortat, cu mâinile înfascate în spatele lui, cu gărzile care i-au forțat fața în jos.

El, ca toți ceilalți, nu i sa spus niciodată în ce direcție merge, a spus fiica sa Alexandra. Ei au fost păstrați ghicit: "Este pentru a-și întâlni rudele? Avocați? Să fie împușcat?" Tatăl și fiica s-au văzut unul pe altul printr-o fereastră de sticlă, mereu urmărită îndeaproape de paznici. "Nu am vorbit despre caz, a fost interzis.

Am putea vorbi doar despre lucruri de familie". În una din cele opt vizite, Alexandra, la vârsta de 27 de ani, sa plâns de el de mult timp când luase pentru a primi un nou pașaport. "Gărzile au spus sarcastic:" Mai ai puțin timp ".


Drepturile omului la deținuți sunt încălcate sistematic

Condițiile sunt îngrozitoare in puscariile din Belarus


Două execuții au fost executate anul trecut, potrivit Amnesty International, și, în prezent, cel puțin șase bărbați se crede că se află pe moarte - în conformitate cu legile țării, femeile nu pot fi condamnate la moarte. Cei condamnați - de obicei pentru omucideri cu circumstanțe agravante - sunt ținute într-una din celulele de securitate ridicată din subsolul Centrului de detenție preventivă 1, o închisoare înființată în clădirea unui castel din secolul al XIX-lea, acum parțial prăbușit, în centrul capitalei Minsk. Activiștilor și jurnaliștilor i se acordă rareori acces. 

Sunt tratați ca și cum ar fi deja morți. Acolo se confruntă cu încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv cu "presiuni psihologice", cu agenți care folosesc adesea "tortură și alte tratamente crude, inumane și degradante", a declarat Viasna, un grup local pentru drepturile omului, în 2016. 

Deținuților li se permite să nu se culce sau să stea pe paturi în afara orelor de dormit desemnate, a spus un fost lucrător al închisorii grupului și își petrec majoritatea zilelor de mers pe jos în jurul celulelor. 

Chiar și dreptul lor de a trimite și primi scrisori este deseori declarat a fi nerespectat. "Condițiile sunt îngrozitoare", a declarat Aisha Jung, militantul Amnesty International pentru Belarus, care a lucrat timp de un deceniu asupra execuțiilor țării. Sunt tratatati ca și cum ar fi deja morți.
Vezi si Filmul de actiune !!
Savage Dog Online subtitrat HD


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu