ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Curtea belgiană amenință Facebook cu amenzi de până la 125 milioane de dolari

O instanță belgiană a ordonat Facebook să nu mai colecteze date despre cetățenii țării și să șterge informațiile adunate anterior.scrie stirile ovishow intr-un comunicat de presa Belgian
Curtea belgiană ordonă Facebook să nu mai colecteze date despre cetățeni
Curtea belgiană ordonă Facebook să nu mai colecteze date despre cetățeni


Instanta a amenințat cu amendarea rețelei sociale în valoare de 250.000 de euro pe zi, dacă nu reușește să se conformeze.
În hotărârea sa, instanța a stabilit că Facebook nu informează în mod adecvat utilizatorii că colectează informații.

Facebook ne informează insuficient cu privire la colectarea de informații despre noi, tipul de date pe care le colectează, ceea ce face cu faptul că datele și cât timp le stochează, instanța de judecată a declarat,determinând rețeaua socială a rupt legile privind confidențialitatea.

De asemenea , aceasta nu se obțineți consimțământul nostru de a colecta și stoca toate aceste informații. "
Instanța a remarcat, de asemenea,că Facebook folosește diferite metode pentru a urmări comportamentul online al persoanelor care nu sunt membre ale site-ului,prin plasarea de cookie-uri și pixeli invizibili pe site-uri terțe. 

Dacă Facebook nu respectă hotărârea judecătoriei, va fi amendat cu 250.000 € (311.232 USD) pe zi, cu un plafon de 100 de milioane de euro. Cazul a venit după ce Comisia de pază privată a intentat un caz împotriva Facebook în iunie 2015. 

În acea perioadă, rețeaua socială a declarat că este încrezător că nu există nici un merit în acest caz, numind decizia supraveghetorului de ao lua în instanță "teatrală". 

Facebook a spus anterior că era supusă numai legilor din Irlanda,site-ul sediului său european.

De asemenea, a descris cookie-urile ca fiind standarde din industrie, subliniind faptul că utilizatorii de internet au avut opțiunea de a renunța. 

Hotărârea de vineri vine după ce observatorul spaniol privind protecția datelor a amendat Facebook în valoare de 1,2 milioane de euro în septembrie, de asemenea,spunând că rețeaua socială a încălcat legile menite să protejeze informațiile și confidențialitatea cetățenilor.În decembrie 2016, Uniunea Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro după ce a găsit vinovat că a furnizat informații înșelătoare înainte de a obține aprobarea de a cumpăra aplicația de mesagerie WhatsApp în 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu