ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

SUA și-a întărit poziția cu privire la relațiile de afaceri cu China.

Statele Unite au blocat vânzarea firmei de transferuri de bani Moneygram de către compania americană Ant Financial, divizia de plăți digitale a Alibaba, de 1,2 miliarde de dolari (880 milioane de euro).

Țara a lansat anul trecut o analiză oficială a practicilor Chinei privind proprietatea intelectuală.

Politicienii americani și liderii militari au cerut, de asemenea, administrației să privească mai atent investițiile chineze în America, în special în industria tehnologică.
Jack Ma Antreprenor
Jack Ma Antreprenor

În septembrie, SUA au blocat vânzarea de 1.3 miliarde USD a US Lattice Semiconductor către partenerii de capital Canyon Bridge Capital Partners , invocând preocupările legate de "transferul potențial" al proprietății intelectuale de la Lattice, ceea ce face ca chips-uri avansate pe computer,precizeaza ovishow intr-un comunicat de presa BBC

Alte tranzacții care au fost frustrate de obiecțiile Statelor Unite includ achiziționarea companiei China Oceanwide Holdings Group de 2,7 miliarde de dolari a asigurătorului de viață american Genworth Financial și achiziționarea chineză a companiei Orient Hontai Capital, achiziționarea a 1,4 miliarde de dolari a firmei de marketing american mobile AppLovin.
president of united states
president of united states Donald Trump

În acest caz, autoritățile americane ar fi fost îngrijorate de protecția datelor personale gestionate de companiile financiare, a declarat Scott Kennedy, director al proiectului privind afacerile chineze și economia politică la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale de la Washington. "China nu are reputația de a oferi o mare protecție pentru confidențialitate și date private", a spus el. 

"S-ar putea ca Alibaba să fie prins în dilema de a fi o companie din China ... Este foarte greu să scapi de asta". Dl. Kennedy a spus că el consideră că afacerea ar putea fi examinată chiar și într-un mediu politic diferit. 

Dar este, de asemenea, adevărat că parlamentarii americani din ambele părți ridică obiecții sporite față de investițiile chinezești, a spus el. 

"Acest caz ... trebuie analizat pe baza meritelor sale independente, dar tendința mai largă este cu siguranță într-o direcție mai strânsă", a spus el. "Există un consens în creștere din partea Washingtonului conform căruia China joacă  pe nedreptate".