ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Macron îi spune lui Erdogan ca nu are Nici o șansă de aderare a Turciei la UE

Președintele francez Emmanuel Macron ia comunicat omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, că nu există nicio șansă de progres în direcția aderării Turciei la Uniunea Europeană în prezent.

Macron vs Erdogan
Macron vs Erdogan


La o conferință de presă comună de la Paris, dl Macron a declarat că există diferențe în ceea ce privește drepturile omului de la curățarea Turciei în urma unei lovituri de stat nereușite în 2016. 

Dl Erdogan a spus că Turcia sa obosit să imploră în mod constant să adere la UE.

El a atacat un jurnalist care a cerut să afirme că Turcia a trimis arme în Siria.

Jurnalistul la întrebat despre o poveste din ziarul Cumhuriyet din 2015, care a sugerat că serviciile de informații turcești au trimis bunurile. 

Dl Erdogan a răspuns că a acuzat jurnalistul că vorbește ca un membru al mișcării Gulenist, pe care îl acuză pentru lovitura de stat din 2016. 

"Când vă puneți întrebările, aveți grijă la acest punct și nu vorbiți cu cuvintele altui", a spus el. Erdogan: Președintele turcesc al Turciei,Turcia este încă o democrație? Dl Macron a spus că este timpul să punem capăt ipocriziei de a pretinde că există vreo perspectivă de avansare a discuțiilor de aderare a Turciei cu UE.

"În ceea ce privește relația cu Uniunea Europeană, este clar că evoluțiile și alegerile recente nu permit nici o evoluție a procesului în care suntem angajați", a spus el. 

Discuțiile au fost în realitate oprite după represiunea dlui Erdogan după lovitura de stat.

Dar președintele francez a mai spus că este important să mențină o relație strânsă cu Ankara și că poate a fost momentul pentru a explora o opțiune în lipsa unei aderări integrale la UE - un parteneriat, așa cum a descris-o, care ar ancora poporul turc în Europa . 

Dl Erdogan a vărsat de mult timp o dispreț față de Turcia, acuzând blocul de inexistență și risipirea timpului lui Ankara. 

El a spus că majoritatea turcilor "nu mai vor UE". Ambii bărbați au salutat cooperarea în lupta împotriva grupului de stat islamic.
precizeaza stirile ovishow intr-un comunicat de presa bbc.