ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Animalele si Oamenii recunosc oamenii bolnavi dintr-o privire

Unii câini pot mirosi diabetul, șobolanii pot mirosi tuberculoza și muștele de fructe pot mirosi celulele canceroase: Animalele pot avertiza oamenii împotriva suferinței. Dar si oamenii recunosc și bolnavii.
Oamenii pot vedea de multe ori într-o fotografie dacă persoana descrisă este bolnavă. 
Animalele si Oamenii recunosc oamenii bolnavi dintr-o privire
Animalele si Oamenii recunosc oamenii bolnavi dintr-o privire

Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm au aflat.

Echipa condusă de neurolog și cercetătorul de somn John Axelsson a injectat o bacterie coli care a provocat un răspuns inflamator.

Un grup de control a injectat placebo.(o substanță inactivă sau o procedură utilizată ca element de control în experimente).
La două ore după injectare au fost luate fotografii ale subiecților. ... Oamenii recunosc oamenii bolnavi dintr-o privire


Un alt grup de voluntari avea apoi câteva secunde pentru a răspunde dacă oamenii descriși erau bolnavi sau sănătoși. 

De fapt, subiectii au identificat 81 la suta dintre pacienti, care vorbea impotriva hit-uri aleatorii, potrivit studiului.

Dar cercetatorii au fost, de asemenea, interesati de indicii din fotografiile care au condus la diagnostice.

Într-o a doua rundă de screening, prin urmare, anumite caracteristici ale bolii care pot fi citite pe față, au fost interogate. 

Acestea includ buzele palide, tenul palid, pielea strălucitoare sau strălucitoare, colțurile înclinate ale gurii, umflarea sau ochii roșii.

Toate aceste trăsături, cu excepția pielii strălucitoare sau strălucitoare, au fost factori pentru identificarea unei persoane bolnave. Rezultatele sunt publicate în jurnalul Proceedings B al British Royal Society.

Pentru oamenii de știință, studiul lor oferă indicii despre modul în care subiecții au reușit să recunoască bolnavii. În special în ceea ce privește bolile infecțioase, această capacitate ar fi un avantaj biologic uriaș. 

Recunoașterea persoanelor bolnave: Analiza vizuală este predispusă la erori Dar cercetătorii subliniază, de asemenea, că această analiză pur vizuală poate fi predispusă la erori. De asemenea, fețele trist sau obosite ar putea fi bolnave în caz de îndoială. 

De fapt, această teorie coincide cu alte studii care au arătat că oamenii obosiți sunt mai evitați din punct de vedere social. De asemenea, stigmatizarea frecventă a dizabilităților vizibile rezultă din mecanismele excesive de prevenire a bolilor, după cum scriu autorii studiului. Cu toate acestea, munca sa dă un impuls pentru a explora în continuare modul în care sunt recunoscuți bolnavi. 
Deci, se poate presupune că acest lucru va funcționa mai bine dacă, de exemplu, pot fi observate mirosuri corporale sau mișcări. În plus, trebuie să se verifice dacă această capacitate poate fi, de asemenea, practicată. 

Autorii au concluzionat: "Studiile viitoare ar trebui să investigheze modul în care expresiile faciale care sunt o boală se suprapun cu emoțiile umane de bază, cum ar fi anxietatea sau anxietatea și cât de repede oamenii caută semne de boală la ceilalți oameni".