ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Unicef ​​spune că amploarea atacurilor asupra copiilor în conflicte este șocantă

Fondul ONU pentru copii afirmă că amploarea atacurilor asupra copiilor din zonele de conflict din lume a atins niveluri "șocante" în 2017.

Într-un nou raport, Unicef ​​a declarat că există o largă și evidentă nerespectare a legilor internaționale menite să protejeze persoanele cele mai vulnerabile. 
Unicef for every child a hope
Unicef for every child a hope

Directorul Unicef, Manuel Fontaine, a declarat că copiii sunt vizați în case, școli și locuri de joacă. precizeaza ovishow,intr-un comunicat de presa BBC

El a spus că astfel de brutalitate "nu poate fi noul normal". 

Raportul evidențiază câteva zone de conflict în care se spune că copiii au suferit în ultimul an. 

Acesta a inclus: În Republica Centrafricană, copii au fost uciși, violați, răpiți și recrutați de grupuri armate într-o creștere dramatică a violenței.

Militanții islamici Boko Haram au forțat cel puțin 135 de copii din nord-estul Nigeriei și Camerunului să acționeze ca atentatori sinucigași, aproape de cinci ori numărul în 2016.
Copiii musulmani din Rohingya din Myanmar au suferit "violență șocantă și răspândită", deoarece au fost condamnați din casele lor în statul Rakhine În Sudanul de Sud, peste 19 000 de copii au fost recrutați în forțe armate și în grupuri armate Luptele din Yemen au lăsat cel puțin 5 000 de copii morți sau răniți conform cifrelor oficiale, numărul real așteptând să fie mult mai mare În estul Ucrainei, 220.000 de copii trăiesc sub amenințarea constantă din partea minelor terestre și a altor dispozitive neexplodate rămase din război.

Copiii sunt vizați și expuși atacurilor și violenței brutale în casele, școlile și locurile de joacă", a declarat dl. Fontaine, director al programelor de urgență ale Unicef. 

Deoarece aceste atacuri continuă an după an, nu putem deveni amorți. Această brutalitate nu poate fi noua normă."