ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Coreea de Nord este în spatele WannaCry

Un oficial Trump pretinde într-un comunicat că Statele Unite au o dovadă că Coreea de Nord se află în spatele atacului cibernetic WannaCry.WannaCry picture
WannaCry

Totuși, el a lansat și alte acuzații împotriva altor țări. Într-un Wall Street Journal op-ed intitulat "Este oficial: Coreea de Nord este în spatele WannaCry", consilierul Homeland Security Homeland Security, Tom Bossert, a afirmat luni că concluziile SUA în ancheta lor sunt "bazate pe dovezi".
Coreea de Nord este numită de Bossert drept vinovatul atacului, însă nicio organizație sau persoană afiliată guvernului nord-coreean nu a fost numită în mod special în Op-Ed, consilierul pentru securitatea națională. 


SUA nu este singura țară care atribuie atacul WannaCry în Coreea de Nord, adaugă Bossert.

Alte guverne și companii private sunt de acord. Regatul Unit atribuie atacul Coreei de Nord, iar Microsoft a urmărit atacul asupra afiliaților cibernetici ai guvernului nord-coreean ", a declarat Bossert.

În mai 2017, atacul cibernetic WannaCry la nivel global a vizat computerele din întreaga lume care au folosit sistemul de operare Windows.
În timpul atacului, datele personale au fost furate de la utilizatori privați, iar plată de răscumpărare a fost solicitată sub formă de taxă. 

În timp ce Coreea de Nord este punctul central al afirmațiilor lui Bossert în Op-Ed, el nu uită să vorbească despre presupusele amestecări ale alegerilor din 2016 de către hackerii ruși sau despre problemele SUA cu Iranul. 


Kaspersky CEO-ul Kaspersky Eugene Kaspersky a negat să facă parte dintr-un complot furios cu guvernul rus de a spiona țările occidentale.