ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Doi români arestați pentru hacking in camerele de supraveghere a poliției din Washington, DC, USA

Doi români arestați pentru hacking în 100 camere de supraveghere a poliției DC înainte de inaugurare.


Departamentul de Justiție a acuzat doi români pentru presupusul hacking în peste 100 de camere utilizate de poliția din Washington DC,informeaza stirile ovishow intr-un comunicat de presa online nbcnews pentru supraveghere la începutul acestui an, ca parte a unei scheme de răscumpărare. 

Suspecții Mihai Isvanca și Eveline Cismaru au fost arestați la București pe 15 decembrie în timp ce au încercat să părăsească țara, au declarat oficialii DOJ și oficialii europeni de aplicare a legii. Serviciul Secret a constatat că calculatoarele conectate la camerele de supraveghere au fost compromise la 12 ianuarie, cu doar opt zile înainte de inaugurarea președintelui Donald Trump, potrivit unei plângeri dezvăluite joi în instanța federală.
Doi români arestați pentru hacking in camerele de supraveghere a poliției din Washington, DC, USA
Doi români arestați pentru hacking in camerele de supraveghere a poliției din Washington, DC, USA

Suspecții "au participat la o intruziune și la preluarea controlului asupra a aproximativ 123 de computere conectate la internet utilizate de Departamentul de Poliție Metropolitană din Districtul Columbia pentru a opera camere de supraveghere în zone publice, în aer liber din Districtul Columbia", a spus plângerea.

Isvanca și Cismaru au fost, de asemenea, acuzați de utilizarea computerelor pe care le-au spart pentru a răspândi răscumpărarea prin cel puțin 179.000 de e-mailuri de phishing. 

Aceștia s-ar putea confrunta cu până la 20 de ani în spatele gratiilor dacă ar fi condamnați, potrivit Departamentului de Justiție. 

Avocații pentru pereche nu au putut fi contactați. Autoritățile române au arestat încă trei persoane în ultima săptămână pentru presupusa infectare a sistemelor informatice cu programe malware, au afirmat oficialii.