ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Arabia Saudită începe explorarea uraniului in dezvoltarea energie nucleare

Casa lui Saud a demarat un sondaj pentru resursele de uraniu și toriu, potrivit ovishow unui raport al portalului de știri financiare Arabia Saudită.
Arabia Saudită începe explorarea uraniului
Arabia Saudită începe explorarea uraniului

Împărăția nu o va folosi uranium în scopuri militare, spun oficialii. Explorarea a început în regiunea Hail din provincia Al Hail, de către Sondajul Geologic Saudit (SGS), în cooperare cu Orașul Regal Abdullah pentru Energie Atomică și Regenerabilă (KACARE) și CNNC, informează Argaam.

Potrivit președintelui SGS Zohair Nawab, Arabia Saudită nu a avut intenția de a folosi energia nucleară în scopuri militare.


Studiul de explorare este destinat explorării minerale, generării de energie, desalinizării apelor de mare și dezvoltării surselor regenerabile de energie, a adăugat el.
Proiectul a fost comandat de către domnitorul Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Acum, Arabia Saudită se confruntă cu o provocare economică acută datorită prețurilor scăzute la țiței, familia regală a generat o nouă inițiativă, cunoscută sub numele de "Vision 2030", un plan de modernizare a economiei și a societății. 

Prințul croat saudit a crăpat de asemenea corupția, ceea ce a dus la arestarea a 208 de persoane, inclusiv a membrilor familiei regale. 

Aceștia sunt acuzați de delapidare și de deturnare a 100 de miliarde de dolari pe parcursul mai multor decenii. Într-un recent publicat în Wall Street Journal, ministrul saudit al Comerțului și Investiției, Majid Al Qasabi, a scris că corupția a respins mult timp investitorii străini, dar regatul se deschide și se îndreaptă spre principalele direcții de dezvoltare, în parteneriat și colaborarea cu comunitatea internațională a națiunilor, a investitorilor și a oamenilor. ".