ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Agenția germană de spionaj avertizează despre spionajul chinezesc pe reteaua LinkedIn

Agenția germană de spionaj
spionajul chinezesc pe reteaua LinkedIn

China utilizează profiluri fictive LinkedIn pentru a aduna informații despre oficialii și politicienii germani, a spus agenția germană de informații (BfV).

Agenția susține că serviciile de informații chineze au folosit site-ul de rețea pentru a viza cel puțin 10.000 de germani, eventual să-i recruteze ca informatori.

Ea a lansat un număr de profiluri false care se presupune că sunt folosite în acest scop. Șeful BFV, Hans-Georg Maassen, a declarat că conturile arată că eforturile Chinei de a submina politica germană de top. "Aceasta este o încercare largă de a se infiltra în anumite parlamente, ministere și agenții guvernamentale", a spus el. Social media prezentată ca dovadă a "trollorilor ruși" China a negat în trecut acuzații similare de spionaj cibernetic și nu a răspuns încă afirmației germane.


BfV a publicat opt ​​dintre ceea ce spun ei sunt cele mai active profiluri folosite pentru a contacta utilizatorii germani LinkedIn. Acestea sunt concepute să arate atrăgător pentru alți utilizatori și să promoveze profesioniști tineri din China - care nu există,Unele dintre conturi includ "Allen Liu, BfV spune că ambele conturi sunt false. 

Agenția este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că serviciile de informații chineze folosesc metoda de a recruta politicieni de rang înalt ca informatori. 

Au cerut utilizatorilor care credeau că au fost vizați de conturi suspecte să le contacteze. Anul trecut, BfV a declarat că au detectat "cibernetic spionaj din ce în ce mai agresiv", inclusiv "intensificarea" încercărilor de a influența alegerile parlamentare din septembrie.

Ei au spus că grupul hacker cunoscut sub numele de "Fancy Bear" sau APT28 a fost deosebit de activ - și se crede că este controlat de statul rus.