ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Procurorul general al Spaniei a murit într-un spital din Buenos Aires

Procurorul General Jose Manuel Maza, a murit sâmbătă , la o clinica din Buenos Aires , pe 67 - lea an de viață, rapoarte TASS cu referire la ziarul „El Pais“. Ultima aparitie publica Masa media a fost la data de 30 octombrie a acestui an, când a acuzat liderii catalane de incitare la separatism.
Jose Manuel Maza
Jose Manuel Maza

Conform publicației, procurorul general al Spaniei sa plâns de stare de rău chiar și la sosirea în Argentina și mai târziu a fost internat în legătură cu descoperirea infecției sale. „Stat Procurorul General, Jose Manuel Maza a murit recunoașterea mea și recunoștință pentru viața în serviciul condoleanțe de stat pentru familie, prieteni și colegi odihnească în pace ...“, - a confirmat informația despre moartea Masa în Twitter spaniol prim-ministrul Mariano Rajoy.

După cum notează agenția, Masa a plecat în Argentina pentru a participa la Adunarea procurorilor ibero-americani. El și-a ținut postul în 2016. Reamintim, la 30 octombrie, Procuratura Generală a Spaniei a dat în judecată fostele autorități catalane. 

Ei au fost acuzați de revoltă, de instigare la răzbunare și de deturnare a fondurilor de stat. Masa a spus apoi că au fost depuse numai două procese - Curții Supreme și Comitetului Național al Judecătorilor din Regatul Unit.

Procurorul a cerut apariția imediată a tuturor politicienilor indicați în procesele din instanță. În caz contrar, ia îndemnat să fie reținuți imediat.