ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

America in stare de alerta dupa ce Liderul Kim Jong (Korea de Nord) a lansat un nou test cu raketa Hwasong-15

Coreea de Nord susține că a testat cu succes un nou tip de rachete balistice intercontinentale, însoțit de o "capcană de luptă super-mare", capabilă să lovească continentul american. 
Hwasong-15 korea
Hwasong-15 korea

Mass-media de stat a țării a făcut anunțul, după ce liderul Kim Jong a ordonat lansarea rachetei Hwasong-15 la ora 3, care a atins cea mai mare altitudine înregistrată vreodată de O rachetă nord-coreeană. precizeaza ovishow intr-un comunicat de presa straina

Agenția de știri de stat KCNA a numit racheta "cel mai puternic ICBM" și a spus că "îndeplinește obiectivul de finalizare a dezvoltării sistemului de armament cu rachete stabilit de RPDC" sau Republica Populară Democrată Coreeană.
Kim Jong
roketman rokets launch

Anterior, secretarul american al apărării, James Mattis, a declarat că lansarea rachetei a arătat că Coreea de Nord a avut capacitatea de a lovi "peste tot în lume".informeaza cnn

Hwasong-15 a urcat circa 4500 kilometri pe cer, petrecând 53 de minute în aer, înainte de a se arunca în apă în jurul a 210 km (130 mile) vest de prefectura japoneză Aomori, potrivit autorităților din Japonia și Coreea de Sud .