ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Rusia reconstruiește sectorul energetic al Irakului în zonele eliberate de militantii ISIS (VIDEO)

După 14 ani de conflict și de insurgență, Irakul se redresează zonele producătoare de petrol confiscate de ISIS. Gazprom Neft este una dintre companiile rusești ajuta țara reconstrui industria de petrol și gaze. Câmpul de ulei Badra, în apropiere de granița iraniană deține aproximativ trei miliarde de barili care produc aproximativ 170000 de barili pe zi.

Golful Războaiele și conflictele Iran-Irak

Înainte de începerea lucrărilor, trebuiau să fie deminate 30 de milioane de metri pătrați cu peste 20 000 de dispozitive explozive din conflictele anterioare găsite și eliminate.

În afară de rămășițele războaielor, specialiștii din Rusia și Coreea au trebuit să depășească unele obstacole naturale. Regiunea este un loc greu de forat. Formațiile stâncoase formate în mai multe straturi înseamnă găurire la fel de adâncă ca cinci kilometri.

Operatorul rus Gazprom Neft Badra dezvoltă câmpul petrolier în provincia Wasit din estul Irakului

Operatorul reprezintă interesele consorțiului internațional care include Gazprom Neft al Rusiei, KOGAS sud-coreean, Petronas din Malaezia, TPAO turcă și guvernul irakian. Proiectul este programat să dureze 20 de ani. Conform contractului guvernamental, cel puțin 20% din forța de muncă a platformei trebuie să provină din zona locală.
Rusia reconstruiește sectorul energetic al Irakului
Rusia reconstruiește sectorul energetic al Irakului