ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Cheile Aiudului – Coltesti – Rimetea

Aceste chei se regasesc la 15 km de orasul Aiud, pe drumul ce face legatura intre localitatea Buru si orasul amintit anterior. 
Castelul Cavalerilor vazut de sub traseele de escalada
Castelul Cavalerilor 
Aproape de masa
Aproape de masa
Panoul din cadrul potecii tematice
Panoul din cadrul potecii tematice

Pornirea in aceasta tura s-a facut in dimineata zilei am pornit cu autocarul. Pe la ora 10:20 am ajuns in Aiud si ne-am oprit pentru a face ultimele cumparaturi, aici ne-am intalnit cu cei trei care au venit cu autocarul. Ei au ramas sa o astepte pe Anca care venea cu masina din Alba-Iulia, iar mai apoi urcau si ei in chei.

Odata ajunsi in Cheile Aiudului, am ramas surprinsi de numarul mic de persoane care au venit la catarat, doar un grup de 4 persoane a venit la escalada pe traseele de la AICO 2017. Dupa ce au ajuns Anca si ceilalti 3 colegi am urcat sa ne cataram pe cateva trasee din zona Coltului Bozga (masivul din spatele castelului, cum vii dinspre Aiud).

Pana la urma am catarat pe traseele Excalibur (5+) si Extremadura (6-). Seara s-a terminat la foc, unde s-au zis multe bancuri si s-au prajit pulpe de pui si ciuperci umplute cu branza.

In cea de-a doua zi a minivacantei am mers pe traseele AICO 2017, fiind foarte cald am catarat doar traseul Stairway to hell (5+), iar la un moment dat am incercat si traseul Rockarolla (7+,8-), insa aici am urcat doar pana la cel de-al 3 spit. 

Dupa ce soarele ne-a batut aproape toate dimineata, ne-am intors la corturi, iar dupa o masa copioasa am pornit intr-o drumetie pe Circuitul Cheilor Aiudului (punct rosu). 
Cetatea Coltesti
Cetatea Coltesti
Alte incaperi din cadrul cetatii
Alte incaperi din cadrul cetatii
Donjon-ul Cetatii Coltesti
Donjon-ul Cetatii Coltesti

Moara pe apa inca functionala
Moara pe apa inca functionala
Am ramas placut surprins de cele 10 panouri de informare, pe acestea erau informati despre ce plante sunt pe aici, care sunt pericolele si care sunt animalele pe care le poti gasi in aceasta zona.

Dupa vizitarea numeroasele incaperi ale fostei cetati, ne-am intors in sat, am luat masina si apoi am mers inspre satul Rimetea, locul unde vom dormi in cea de-a 3 noapte. 

Odata ajunsi in acest sat ne punem corturile si apoi mergem la un pahar de vorba la Gonduzo ( cel mai renumit bar din sat). La intoarcerea noastra de la bar ne intalnim in centrul satului cu Mihai G si Marius. 

Ei au trecut in cursul amiezii pe la corturile din Cheile Aiudului, iar apoi au mers pe traseul ce face legatura intre satul Izvoarele si Cascada Vanatarile Ponorului (situata in apropierea Pesterii Huda lui Papara).

Mergem cu totii inspre corturi, stam la o poveste tarzie si apoi ne punem la somn. Pentru cea de-a 4 zi eu mi-am propus sa urc pe Coltii Trascaului si Piatra Secuiului. Dupa ce m-am hidratat foarte bine am pornit pe traseul cruce albastra. Dupa aproximativ 1 h de la plecarea pe traseul eram pe varf.
Rimetea – raiul parapantistilor
Rimetea – raiul parapantistilor
Piatra Secuiului
Piatra Secuiului

Aici am cunoscut oameni faini, cu care am povestit diferite lucruri. Traseul de intoarcere l-am facut pe marcaj cruce albastra pe partea dintre satul Coltesti. De pe cele 2 masive amintite anterior se poate vedea Scarita Belioara, Muntele Mare, Turda si Campia Turzii si multe alte localitati

Centrul satului Rimetea
Centrul satului Rimetea

Ziua s-a incheiat la un mic sau un langos si o poveste la Gonduzo. In jurul orei 19:20 am pornit inspre Cluj,

weekendul acesta, peste 100 de parapantisti au fost in acelasi timp pe cerul de deasupra satului Rimetea si muntii din apropiere. Zona este una dintre cele mai des frecventate de catre parapantisti sau cataratorii.