ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Canicula se întoarce. Nu lăsați copiii singuri în mașină!

Canicula se întoarce. Nu lăsați copiii singuri în mașină!
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) avertizează că în perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii și atrage atenția că aceștia nu trebuie lăsați singuri în mașini, pentru că în soare mașinile se încing foarte repede și se pot produce tragedii.
copiii singuri în mașină
copiii singuri în mașină

Canicula a revenit în România și poate aduce cu ea mari probleme dacă nu suntem atenți. Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea iată câteva sfaturi pentru această vreme cu temperaturi ridicate. Niciodată nu lăsați copiii singuri în mașină. În timpul caniculei, temperatura în mașină poate fi mortală”, concluzionează un mesaj postat pe pagina de Facebook a Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Medicii avertizează că, dacă temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, în mașină după 20 de minute pot fi 43 de grade, după 40 de minute — 48 de grade, iar după 60 de minute temperatura din mașină poate ajunge la 51 de grade.
Publicitate ads clik oferte Multumim!!
„Pe timpul caniculei, copiii sunt mai vulnerabili din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la un adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 de grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,6 grade poate surveni decesul. În soare, mașinile se încing foarte repede, de aceea se pot petrece tragedii mai repede decât vă imaginați!”, avertizează reprezentanții DSU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu