ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Obtinerea unui somn de calitate

Trei cercetari efectuate de catre oamenii de stiinta de la Wheaton College subliniaza existenta unor asocieri semnificative intre tulburarile de respiratie ce intrerup somnul si dezvoltarea indicatorilor biologici ai bolii Alzheimer.
Obtinerea unui somn de calitate
Obtinerea unui somn de calitate

Tratarea tulburarilor de somn cu ajutorul aparatelor dentare specializate si a aparatelor CPAP (continuous positive airway pressure) ce permite patrunderea oxigenului pe caile respiratorii ar putea contribui la scaderea riscului declansarii dementei si la incetinirea progresului bolii, declara cercetatorii.
Adsense Anunturi web de calitate clik oferte!!

Persoanele ce au dificultati de respiratie pe durata somnului sufera de hipopnee sau apnee in somn, iar cea mai frecvent intalnita forma a acestui sindrom este apneea obstructiva, ce apare la aproximativ 3 din 10 barbati si 1 din 5 femei, potrivit purtatorilor de cuvant ai Alzheimer’s Association.
Aceste episoade au loc atunci cand caile aeriene superioare se inchid complet sau partial, in timp ce efortul de respira continua, motiv pentru care subiectul se trezeste de pana la 50 de ori pe noapte, intrerupand etapele necesare ale somnului odihnitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu