ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Statele Unite ale Americii au O nouă metodă de purificare a apei, fără utilizarea filtrelor

Oamenii de stiinta de la Universitatea Princeton au găsit o modalitate ieftină și ușor pentru a elimina particulele străine din apă. Metoda este similară cu cea utilizată pentru a face sifon și elimină nevoia de filtre scumpe, raportate la Science Daily.
Statele Unite ale Americii au O nouă metodă de purificare a apei, fără utilizarea filtrelor
Statele Unite ale Americii au O nouă metodă de purificare a apei, fără utilizarea filtrelor

Oamenii de știință au amestecat flux de apă și dioxid de carbon. 
Acest lucru modifică temporar compoziția sa chimică și provoacă particule care poluează lichidul să se deplaseze într - o parte , în funcție de taxa. O astfel de mișcare a particulelor , într - o singură direcție le separă de lichidul curat.
La intrarea într - un dispozitiv special este furnizat un singur flux de apă care cade pe ieșirea deja împărțită în două părți - murdar și curat. 

În articolul său, oamenii de știință spun că modelul de laborator construit, care sa dovedit a fi de multe ori mai eficient decât alte sisteme de microfiltrare. 
Sistemul necesită un cost minim. Pentru funcționarea sa necesită un flux constant de apă - va avea nevoie de o pompă - și o sursă de dioxid de carbon.

Sistemul nu necesită filtre, membrane sau alte materiale consumabile. Potențial, dispozitivul poate fi utilizat pentru purificarea apei din râuri de contaminare bacteriană și mecanică.
Particulele contaminante de apă, se filtrează pentru fluxul dorit nu este întâmplătoare. Acest lucru se întâmplă datorită câmpului electric care este generat atunci când CO2 trece prin fluxul de apă. 

Pentru a menține în mod constant acest domeniu este activ, oamenii de știință au făcut peretele dispozitivului dintr - un material permeabil CO2 - polidimetilsiloxan. După filtrare, apa ajunge rapid o stare a conținutului normal de CO2. 

Inventatorii spun că metoda este potrivit nu numai pentru apă , ci și pentru desalinizare sale. Expunerea la un câmp electric poate fi de asemenea folosite pentru a dezinfecta apa. Deci, nu puteți utiliza clorul. Oamenii de știință orientează sistemul lor într - o țară cu un nivel de trai scăzut, în cazul în care accesul dificil la apă curată, și nu au bani pentru sisteme de tratare costisitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu