ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Presedintele Rusiei Vladimir Putin s-ar putea implica la discuțiile de la Phenian de intimidare a testelor nucleare

Rusia sa opus cu fermitate extinderea clubului puterilor nucleare, inclusiv în detrimentul Coreea de Nord, dar, având în vedere testele de rachete și nucleare inacceptabile ale RPDC, în favoarea revenirii la negocieri, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, la o conferință de presă privind rezultatele vizitei sale în China.
Presedintele Rusiei Vladimir Putin
Presedintele Rusiei Vladimir Putin

Răspunzând la o întrebare Tass lansare de rachete în Coreea de Nord, Putin a spus: „Vreau să confirme că suntem categoric împotriva extinderii clubului puterilor nucleare, inclusiv în detrimentul Peninsula Coreeană din cauza Coreea de Nord.“
Cu toate acestea, președintele a adăugat că el ar trebui să meargă la discuțiile de la Phenian de intimidare. „Nu există teste nucleare sau de rachete, noi nu considerăm adecvate, este necesar să se întoarcă la dialogul cu Coreea de Nord să înceteze bătăuș și să găsească modalități de soluționare pașnică a acestor probleme,“ - a spus presedintele (citat de „Interfax“ ).
Peninsula Coreeană arme
Peninsula Coreeană arme

Putin consideră că dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord împins cazuri frecvente de încălcări ale dreptului internațional, amestec în treburile statelor suverane în scopul schimbării regimului.
„Ne dăm seama că ceea ce am văzut în ultimul timp, în lume, și anume, o încălcare gravă a dreptului internațional și invazia statelor străine, schimbarea de regim, și așa mai departe - este împingându ca o cursă de arme,“ - a declarat Putin, va discuta lansarea cu liderul chinez Xi Jinping.
Potrivit lui Putin, pentru a rezolva această problemă este necesar, consolidarea sistemului de garanții internaționale cu dreptul internațional și Carta ONU.
Testul ultima rachetă Coreea de Nord nu este o amenințare pentru Federația Rusă.
Președintele rus a spus, referindu-se la ministrul Apărării Sergei Shoigu, ultima lansare de rachete nord-coreene nu reprezintă o amenințare pentru Rusia. „În ceea ce privește acest început special, imediat după începerea Federației ministrul rus al Apărării ma informat cu privire la ceea ce se întâmplă <...> Amenințarea imediată nu este reprezentat startul pentru noi“, - a spus Putin.
Hvanson-12
Hvanson-12

Cu toate acestea, sistemele de apărare aeriană (PVO) din Rusia , în Orientul Îndepărtat după lansarea de rachete au fost aduse într - o stare de alertă ridicată, rapoarte de RIA „Novosti“ .
„Nu putem să nu înțeleagă că teritoriul rus este nu numai obiectul de atac, dar, de asemenea, un loc de impact, ci pentru a se proteja de posibile incidente, ne păstrăm sistemele noastre de apărare aeriană din Orientul Îndepărtat într-o stare de alertă ridicată.“, - a declarat șeful Comitetului Consiliului Federația de apărare și de securitate Viktor Ozerov.
Anterior, armata rusă a declarat că este urmărită de rachete și poate „nivel de garantare“.
Coreea de Nord în noaptea de 13 pe 14 mai făcut lansarea unei rachete balistice cu rază medie de la Kuson situat în provincia nord - vest a Phenan-do. A zburat aproximativ 700 km și a căzut în Marea Japoniei , la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de Provinciile Maritime.
Potrivit Agenției coreeană Central News (KCNA), de rachete „Hvanson-12“ „este capabil de a transporta focoase nucleare grele de mare.“ televiziunea nord - coreean a raportat că lansarea a avut succes sub conducerea personală a președintelui WPK și Consiliului de Stat al țării, Kim Jong-un.

Подробнее: https://www.newsru.com/world/15may2017/dontintimidate.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu