ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Crezi ca este buna naa !! Ploaia poate ucide usor (contine bacterii vii)

Mulți oameni place să miroase după o ploaie.

Acesta oferă nu numai un sentiment de prospețime, dar, de asemenea - cum să spun - în lumea minții. Știați că mirosul te poate ucide? Așa e, ca urmare a ploii ridicate în aer (în mare parte inofensive) bacterii, care, în cazuri foarte rare pot fi boli grave patogene.

Oamenii de știință nu au putut înțelege exact cum funcționează procesul, dar în cele din urmă a găsit.
Un grup de cercetatori a publicat in revista stiintifica Nature articol, care explică modul în care această „miros de pamant proaspat“, după ploaie poate fi periculos.

În primul rând, trebuie să spunem că aroma pe care o experimentăm după ploaie, nu produce aer curat între norisi pamint . Acest miros emana substanta organica numita geosmin. Acesta este produs de diferite clase de microorganisme, inclusiv cianobacterii, actinomicete.

 Acesta a fost cunoscut până în prezent, dar oamenii de știință nu au putut să înțeleagă modul în care această substanță este pulverizată în aer, ca urmare a căderii picăturile de ploaie obișnuite.
Ploaia poate ucide
Ploaia poate ucide
Folosind camere de mare viteză și un colorant fluorescent, cercetătorii au putut să înregistreze o picătură de apă care se încadrează pe diferite tipuri de sol, în care există o substanță organică. Pe imaginile înregistrate în mod clar vizibile sub formă de picături literalmente catapulta microbii din aer.
 bacterii vii
 bacterii vii

Atunci când picăturile cad la suprafață la o anumită viteză, Capteaza format sub bulele de aer, fiecare dintre care are un diametru de cel mult un fir de păr uman. După aceea, bulele de aer trec prin meniurile și în cele din urmă de spargere. In acest proces, fluxuri mici de apa se ridica in aer, iar unele dintre ele pot conține bacterii, care se propagă apoi prin aer. "
Oamenii de știință au descoperit că, în toamna doar o picătură este ejectat sute de bule mici, fiecare dintre care pot conține mii de bacterii vii. În cadrul acestor bule aproape invizibile bacterii pot supraviețui doar aproximativ o oră. Dar, de îndată ce există eliberarea lor în aer, acestea sunt preluate și transportate de vânt. Asa cum spune Cullen Buie unul dintre cercetătorii acestui proiect de cercetare, următoarea provocare pentru cercetători este să dau seama cât de departe aceste microbi se pot răspândi în acest fel.
Ploaia poate ucide usor contine bacterii vii.
Ploaia poate ucide usor contine bacterii vii.Substanță organică Inutil nu este remarcabil, așa cum sa dovedit, nu este periculos pentru organism. Cu toate acestea, motivul pentru care Bui si colegii ei au decis să facă acest studiu constă în faptul că studiile anterioare au arătat un anumit nivel de comunicare între răspândirea melioidozei și sezonul ploios în Asia de Sud-Est si nordul Australiei. Boala este tratabila, dar fără prezența mortalității antibiotice adecvate în rândul persoanelor afectate de aceasta poate ajunge la 90 la sută.
Acesta nu este primul studiu în care cercetătorii au încercat să lege în măsura melioidozei cu precipitații, dar noua lucrare adauga la intelegerea acestei probleme. La finalul articolului său, oamenii de stiinta raportul pe care nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la această boală extrem de rară. Și aproape toți dintre noi se pot bucura în mod liber, fără teamă, respira profund și să se bucure de mirosul plăcut după o ploaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu