ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Atacul la sediul FSB revendicat de ISIS

Organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul de vineri, soldat cu doi morţi, asupra unui sediu al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Extremul Orient rus, la Habarovsk, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.
Atacul la sediul FSB
Atacul la sediul FSB 

Centrul arată că Amaq, organ de propagandă al SI, a publicat un scurt text în arabă pe reţeaua socială Telegram, făcând referire la o "sursă de securitate" care revendică acest atac. Conform textului tradus în engleză de SITE, această sursă a indicat că atentatul a făcut trei morţi şi a rănit alte persoane, scrie www.ovishow.net intr-un comunicat de presa online media.ru


În ce le priveşte, serviciile secrete ruse au relatat că un atacator a intrat în sediul FSB la ora locală 17,02 (07,02 GMT), unde a ucis un agent FSB şi un vizitator şi a rănit un altul.
'Atacatorul a fost eliminat', potrivit sursei citate.
'Identitatea criminalului a fost stabilită: este vorba despre un locuitor al regiunii Habarovsk, născut în 1999. Potrivit informaţiilor, bărbatul făcea parte dintr-un grup neonazist', a detaliat FSB într-un alt comunicat, citat de agenţiile de presă ruse.
Incidente armate şi atacuri ce vizează autorităţile şi forţele de ordine sunt extrem de frecvente în Caucazul rus, dar destul de rare în restul ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu