ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Premierul britanic sprijină dreptul cetățenilor UE de a rămâne în UK

http://www.ovishowmedia.tk/
Premierul britanic sprijină dreptul cetățenilor UE de a rămâne în UK

Theresa May, primul ministru al Regatului Unit, a declarat ca cetatenii din tarile Uniunii Europene care traiesc în Marea Britanie au o "contributie vitala pentru societatea si economia noastra", într-un discurs în care a sprijinit dreptul acestora de a ramâne în tara dupa Brexit. În timpul unei dezbateri privind ”#BREXIT Bill” (proiectul de lege privind Brexit), sefa executivului de la Londra a spus ca, fara aportul celor peste trei milioane de cetateni europeni, Marea Britanie ar fi "mai saraca" si serviciile publice "mai slabe", informeaza standard.co.uk.

Doar în Londra, capitala Regatului Unit, traiesc circa 1,1 milioane de europeni din statele membre ale blocului comunitar, potrivit statisticilor oficiale. Luând cuvântul în fata Camerei Comunelor, din Parlamentul britanic, Theresa May a spus ca garantarea drepturilor muncitorilor din UE aflati în UK dupa iesirea din Uniune, reprezinta o ”prioritate” în timpul negocierilor. Aceasta a tinut sa precizeze ca dreptul celor peste 3 milioane de cetateni europeni de a ramâne în Marea Britanie trebuie sa fie inclus într-o întelegere reciproca referitoare la cei peste 1,2 milioane de britanici care traiesc în Uniunea Europeana.

Un amendament la proiectul de lege pentru Brexit, înaintat de parlamentarul laburist Harriet Harman si sustinut de Partidul National Scotian si liberal-democrati, ar garanta drepturile de rezidenta ale cetatenilor UE în Marea Britanie. Probabil ca adoptarea acestui amendament ar necesita sprijinul unui numar de parlamentari conservatori, scrie politico.eu. Guvernul condus de Theresa May s-a opus garantarii în mod unilateral a drepturilor europenilor afla?i pe teritoriul Regatului Unit, dorind în schimb "drepturi reciproce" si asteptând ca tarile UE sa asigure statutul cetatenilor britanici care traiesc în interiorul granitelor lor. #romani in UK precizeaza blastingnews mai multe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu