ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

asasin international In Romania Vitalie Proca, arestat


asasin international  Vitalie Proca, arestat de romani si interogat de Scotland Yard
Potrivit procurorilor romani care se ocupa de caz,din 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul bucurestean Vitan, Vitalie Proca l-a impuscat in cap si in piept pe Razvan Isaila, un tanar de 26 de ani, pe care l-a confundat cu un interlop. Tanarul a supravietuit, dar si atentatorul a scapat. Pe atunci nu se stia mare lucru despre Proca, afara de faptul ca este cetatean al republicii Moldova.
Intre timp s-a descoperit insa ca Vitalie Proca nu ar fi fost la prima actiune de acest gen. Pe 20 martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbuntov a fost impuscat in plina strada in Canary Wharf, unul din centrele financiare ale Londrei. Si in acest caz victima a scapat cu viata iar atentatorul nu a fost prins. Iar politia britanica il banuieste tot pe cetateanul moldovean ca ar fi autorul.
Cum a ajuns Vitalie Proca din centrul Londrei pe o straduta din Vitan? Asta se intreaba si cei anchetatorii Scotland Yard. Raspunsurile sunt in Romania, unde se afla din noiembrie, Vitalie Proca, in arestul autoritatilor. Si asta deoarece se pare ca in acest caz Politia Romana a fost mai eficienta ca Scotland Yard.
Povestea a inceput pe 20 martie 2012, cand Gherman Gorbuntov dadea sa intre in scara blocului de lux in care locuia, pe Strada Byng din Londra. Un barbat cu fata acoperita a aparut brusc in spatele lui Gorbuntov. A scos un pistol Makarov semi-automat cu amortizor. Apoi a tras 6 focuri direct in Gorbuntov. Nimeni nu a vazut nimic. Desi a fost impuscat in piept si in abdomen, Gorbuntov a supravietuit. „Era o zi obisnuita, pe la 8 seara ma intorceam acasa. Tastam codul la interfon si cand am ajuns la a treia cifre am simti deodata o durere ingrozitoare in burta si apoi inca una si apoi inca una”, a povestit apoi omul de afaceri. Faptasul nu a fost prins, dar ulterior politia a gasit inregistrari pe camerele de luat vederi.


Opt luni mai tarziu, un scenariu similar pe strada Ion Mortun din cartierul bucurestean Vitan. Razvan Isaila, angajatul unei firme de termopane, parcheaza in spatele unui bloc. Inainte sa apuce sa coboare din masina, un alt autoturism opreste langa el. Un individ inarmat cu un AK47 descarca un incarcator intreg in Isaila. Acesta supravietuieste. Tragatorul isi da seama ca victima a scapat. Coboara din masina cu un pistol Makarov in mana. Trage mai multe focuri prin geamul portierei dreapta. Convins ca victima nu mai traieste, pleaca apoi in graba.
Aparent, doua cazuri diferite, unite doar de brutalitatea atacului si de lipsa unei explicatii pentru atentat. Anchetatorii Politiei Romane si cei ai Scotland Yard au ajuns insa la concluzia ca sunt opera aceluiasi om, mai ales ca Proca pare sa apara pe inregistrarea camerelor video din statia de metrou Canary Wharf in seara atentatului.
Dar de ce ar fi tras Vitalie Proca intr-un bancher rus stabilit la Londra si intr-un instalator de termopane din Romania? Biografiile protagonistilor acestui caz explica legatura intre cele doua atacuri.
Proca: ucigas la 17 ani
Vitalie Proca s-a nascut intr-un satuc din Republica Moldova. La 17 ani, impreuna cu trei complici, a intrat cu forta intr-o casa din satul Magdacesti unde erau trei femei. Pe doua le-au batut cu rangi de fier ca sa spuna unde isi ascund banii pana cand le-au ucis. Pe a treia au ars-o cu fierul de calcat. A scapat doar pentru ca si-a pierdut cunostinta si au crezut-o moarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu