ovishow prezinta stiri mondene,stiri pe surse,ovishow prezinta noutati din mediul online 24/24

Alertă de gripă aviară în Bucureşti. S-a constituit o celulă de criză

http://www.ovishowmedia.tk/
Alerta de gripa aviara în Bucuresti

Alerta de gripa aviara în Bucuresti. Primaria Sectorului 1 a constituit o celula de criza pentru combaterea raspândirii cazurilor de gripa aviara, dupa ce s-a confirmat „influenta aviara” în cazul a cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, în aval de barajul Straulesti.

În urma analizelor facute la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a fost confirmata „influenta aviara” la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, în aval de barajul Straulesti, iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, care conduce celula de criza de la nivelul Capitalei, a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul zonei unde au fost descoperite cazurile de gripa aviara. Aceasta zona de supraveghere cuprinde sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Bucuresti, precum si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov, precizeaza sursa citata.

Medicii veterinari vor face inspectii sanitar-veterinare la pasarile domestice din zona de supraveghere pentru a identifica eventuale cazuri de îmbolnavire sau mortalitate la pasari si pentru a-i informa despre masurile luate, una dintre ele fiind interzicerea organizarii pe teritoriul Sectorului 1 de piete, târguri sau expozitii de pasari.info ovishowmedia din capitala 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu